Airblock: Doe-het-zelf drone voor dummies

Makeblock Airblock

De Airblock drone is inmiddels het 4e succesvolle Kickstarter project van Makeblock. Sinds 2011 is Makeblock een pionier op gebied van doe-het-zelf robotica voor knutselaars, programmeurs en scholieren. Makeblock gebruikt programmeer software die gratis te downloaden is. Met de nieuwe Airblock hebben ze dan ook een ontzettend leuke en leerzame gadget ontwikkelend die we graag willen voorstellen.

Airblock is een modulaire drone die omgezet kan worden in een hovercraft, een auto en veel meer. Op Youtube zijn inmiddels verschillende projectjes te vinden, gemaakt door de community die zich rondom Makeblock aan het ontwikkelen is. Doordat de bijbehorende app is ontwikkeld om zowel jong als oud kun je vrij eenvoudig verschillende acties achter elkaar programmeren en uitvoeren. De app is gratis te downloaden en is beschikbaar voor zowel iOS en Android. De verbinding tussen smartphone of tablet en Airblock drone komt vervolgens via Bluetooth tot stand.

De onderdelen van de Airblock zijn gemaakt van duurzaam schuimplastic. Een zacht, maar stevig materiaal om schade aan muren en meubels te voorkomen wanneer binnen wordt gespeeld, maar vooral ook stevig om de rotorbladen te beschermen. Je zet de Airblock in elkaar door de verschillende onderdelen tegen elkaar te klikken. De magnetische verbinding zorgt er vervolgens voor dat de drone een geheel wordt. Maar op diezelfde manier kun je ook een hovercraft bouwen. Je eigen fantasie (of die van de kinderen) is de enige belemmering voor leuke creatieve projecten.

De reikwijdte van de drone is kleiner dan de meeste kant-en-klare drones die op de markt verkrijgbaar zijn. Door de bluetooth verbinding blijft deze hangen bij 5 a 10 meter. De batterij houdt de drone vervolgens ongeveer 6 minuten in de lucht.

 

Het kickstarter project rondom de Airblock is inmiddels helemaal afgerond en de drone is dus inmiddels vrij verkrijgbaar, ook op de Nederlandse markt. Het educatieve gehalte van de software, de onverwoestbaarheid van het materiaal en de flexibiliteit om er leuke creatieve projecten mee te bouwen zorgt er voor dat de Airblock een vette aanrader is voor jong en oud. Wellicht het perfecte feestdagen cadeau?

 

De Airlock is verkrijgbaar voor €180,- bij  bijvoorbeeld Kiwi Electronics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *