Voor de mancave: een betaalbare BenQ 4K beamer

BenQ W1700 in je huiskamer

Vandaag heeft BenQ de W1700 thuisbioscoopprojector aangekondigd. Een 4K Ultra HD-resolutie beamer die volledig gericht is om je huis om te bouwen tot een digitale thuisbioscoop. Wat deze BenQ 4K beamer zo speciaal maakt om hem hier uit te lichten; het is een bijzonder goede projector tegen een relatief bereikbare prijs.

 

4k Ultra HD is een resolutie die je op dit moment alleen terug ziet in de meest moderne televisies. Een beamer kwam echter alleen voor in prijsklasse boven de €2.000,- . Het voordeel van een beamer is uiteraard dat je veel groter kunt gaan qua beeld in vergelijking met een flatscreen TV. Het voordeel van Ultra HD is dat het beeld zelfs met een afmeting van diagonaal 5 meter nog scherp en natuurgetrouw blijft. Dat is vooral goed zichtbaar wanneer je wat dichter op je beeldscherm zit, zoals in je huiskamer.

BenQ W1700 voorkant

 

De BenQ W1700 thuisbioscoop

De W1700 beschikt over een echte 8,3 megapixel 4K Ultra High Definition-resolutie technologie. Veel beamers ondersteunen wel Ultra HD, maar verwerken dit dan naar de veel lagere Full HD resolutie.  BenQ heeft zoiezo een bijzonder goed naam op gebied van kleurnauwkeurigheid. Deze kleurnauwkeurigheid, gecombineerd met een 4K resolutie zorgen voor echt adembenemend realistische beelden in je woonkamer.

De BenQ W1700 geeft een helderheid van 2200 lumens en twee HDMI-connecties. Naast deze HDMI-verbindingen is er een poort om je PC mee te verbinden, een USB aansluiting en een 3,5mm jack aansluiting voor audio in en output. Audio kan de W1700 afspelen via de ingebouwde speakers, maar in de praktijk is  een thuisbioscoop niet compleet zonder een goede dolby-installatie.

Aansluitingen van BenQ W1700

 

Echt gemaakt om thuis te gebruiken

BenQ heeft echt geprobeerd om de W1700 een zo elegante en compacte design mee te geven, zover dat bij beamers mogelijk is. Zo past hij zeker in elke thuisbioscoop. Met een HDMI-dongle zoals de Google Chromecast verander je deze beamer in een handomdraai in een smart-projector. Daarmee kun je eenvoudig  Netflix, TV-shows en sportwedstrijden kijken, of lekker gamen, op een gigantisch scherm in je woonkamer. Of je laat de W1700 de inspiratie zijn voor je eigen mancave; 4K filmavonden en voetbalwedstrijden in een handomdraai.

 

De prijs van de BenQ W1700

De BenQ W1700 brengt de kwaliteit van een bioscoopscherm naar je huiskamer en dat voor de laagste prijs tot op heden voor een 4k resolutie. De nieuwe BenQ 4K beamer is vanaf januari 2018  verkrijgbaar voor € 1.799. Dat is de aangekondigde adviesprijs, inclusief btw. Het enige wat je nodig hebt is een degelijke audioinstallatie een bank en een koelkast om je eigen Mancave van de nodige hardware te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *