BitVault, de superveilige bitcoin smartphone

Bitvault

Vandaag is de BitVault in Nederland gepresenteerd. Deze smartphone is volledig ontworpen om maximale veiligheid en privacy te creëren voor jouw gegevens. De BitVault maakt daarbij gebruik  van biometrische gegevens zoals vingerafdruk en irisscanner gecombineerd met NFC techniek die we ook kennen van bijvoorbeeld contactloos betalen. Zo ontstaat de eerste Blockchain-smartphone ter wereld.

 

Blockchain is de techniek die achter het bitcoin netwerk zit. Een techniek die niet makkelijk uit te leggen is, wellicht dat ik er ooit induik met een achtergrond verhaal, maar biedt veel potentie voor veiligere wereld. De Bitcoin zelf speelt op de BitVault ook een belangrijke rol. De telefoon bevat vijf Bitcoin-wallets en een Bitcoin Vault. Omdat de bitcoins op de telefoon zelf worden opgeslagen en niet bij een webdienst, zijn ze vele malen veiliger.

 

Veiligheid voorop

De BitVault smartphone is volledig ontwikkeld met veiligheid in het achterhoofd. Zoals gezegd is hij voorzien van een vingerafdruk scanner en irisscanner. Deze scanners zorgen in combinatie met een NFC identificatie voor een unieke encryptie code die alle berichten, telefoontjes en documenten versleuteld. Ook is de smartphone voorzien van een fysieke verwijderbare security sleutel. Wanneer je deze uit de telefoon haalt is de telefoon hermetisch beveiligd en kan niemand meer bij de gegevens die er op staan.

 

Appstore

De Bitvault is standaard voorzien van Android, maar de relatieve onveilige apps uit de normale Google Play Store zijn niet te installeren. BitVault heeft een eigen app store. Deze is openbaar voor ontwikkelaars die een licentie bezitten. Dit is uiteraard een belemmering in de hoeveelheid beschikbare apps. Maar dit is uiteraard ook geen telefoon die bedoeld is voor leuke spelletjes.

Klik op de afbeelding om een kijkje te nemen in de besturing van BitVault:

Bitvault besturing

 

Specificaties

Verder is het een nette smartphone met degelijke maar geen opvallende specificaties. Zo is hij voorzien van een 5,5-inch touchscreen en een 13 megapixel op de achterzijde en een 8 megapixel camera aan de voorzijde. Aan de binnenzijde  bevindt zich een 64 bit 2.0 GHz 0ctacore processor met 4gb werkgeheugen en 64gb opslag.

 

BitVault is verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, wit en roségoud). De eerste leveringen van de telefoon vinden in November plaats. Helaas zijn deze al helemaal uitverkocht. De volgende levering staat gepland op maart 2018. Kun je daarop wachten dan is de BitVault alvast te reserveren voor €999,- .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *