Fossil smartwatch voor de feestdagen

Fossil-Q

Een smartwatch is al lang geen lelijk kastje om de pols meer. Tegenwoordig zouden de meeste smartwatches heel mooi passen in de vitrine van iedere juwelier met een gerenommeerd horloge-aanbod. Ik hou er zeker van en Fossil is daarbij een voorloper op gebied van stijlvolle klokjes.

 

Geen toeters en bellen, geen hartslagmeter of GPS maar gewoon een functionele smartwatch als verlengstuk van je smartphone met een geweldig design. Als je toch van plan bent om een horloge te kopen, vooral als je zo’n mooie analoge horloge wil hebben vanwege het design, overweeg dan de Fossil Q Venture en Q Explorist eens. Ze zullen niet teleurstellen.

Fossil-Q-Venture

Q Venture en Q Explorist van Fossil

Zowel de Q Venture en Q Explorist beschikken over een volledig rond scherm, draaien op Android Wear 2.0 en bieden een groot aantal functionaliteiten. Ook enkele fitnesstracker apps zijn aanwezig, ondanks de afwezigheid van een hartslagsensor. Bijvoorbeeld Google Fit, UA Record en MyFitnessPal.

 

Bij de bekendmaking van deze modellen, werd gelijk duidelijk dat Fossil de smartwatches flink heeft laten afslanken. Fossil noemt zijn smartwatches niet specifiek voor mannen of vrouwen. Desondanks zal de Q Venture vooral in trek zijn bij dames door het iets kleinere en slankere design en de Q Explorist voor mannen. Bij beide modellen kun je eenvoudig de horlogebandjes wisselen om ze verder te personaliseren. In tegenstelling tot sommige andere smartwatches kun je bij Fossil gewone universele horlogebandjes gebruiken.

Fossil-Q-Explorist

 

Display en batterij smartwatch

Beide toestellen hebben een OLED-touch-scherm. De Q Explorist is daarnaast uitgerust met 3 fysieke knoppen. Een draaiknop om door de menu’s te bladeren en 2 programmeerbare knoppen. Deze kun je bijvoorbeeld eenvoudig toewijzen aan een specifiek programma. De Q Venture moet het helaas zonder deze 2 programmeerbare knoppen stellen, maar krijgt daardoor wel een eleganter uiterlijk.

 

Qua uiterlijk kunnen de smartwatches zeker concurreren met de hedendaagse mooie analoge (of digitale) horloges. Qua batterijduur leggen ze het echter af. Zowel de Q Explorist als Q Venture gaan ongeveer 24 uur mee met een acculading. Dus zodra je je smartphone aan de lader hangt is het wijs om ook de smartwatch in de meegeleverde magnetische lader te klikken.

Fossil Smartwatch

 

Fossil met Android Wear 2.0 

Beide horloges draaien op Android Wear 2.0 dat begin dit jaar is uitgerold. Hierdoor hebben beide horloges de mogelijkheid om te functioneren als zelfstandig Android apparaat zonder verbonden te zijn aan een smartphone. De aanwezigheid van een eigen Play Store en Android Wear apps direct geinstalleerd op de smartwatch komen de gebruikerservaring ook ten goede.

Verder biedt 2.0 ook meer mogelijkheden om het display en de wijzerplaten verder aan te passen aan je eigen stijl en wensen. Apps kunnen nu meer meldingen tonen in de wijzerplaten en ook notificaties en berichten worden overzichtelijker weergegeven. Je kunt op deze smartwatches zelfs berichten typen of dicteren. Zo vervang de Q Explorist en Q Venture al veel functionaliteiten van je smartphone.

 

De prijs van een normale horloge

De Fossel smartwatches Q Explorist en Q Venture zijn al iets meer dan een maand verkrijgbaar via Fossil.com en verschillende stores zoals Coolblue of online juwelier. Prijzen beginnen vanaf € 279,- , een prijs die je ook zomaar betaald voor een traditionele horloge. Als je het op die manier onderbouwt is een discussie over het “nut” van een smartwatch niet nodig, maar koop je gewoon een mooie horloge met extra functies.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *