Google lanceert fysieke game: Google Backstage

Hoe gaat Google eigenlijk te werk? Het is het grote mysterie.  Een heleboel mensen stellen zich dagelijks deze vraag, zowel in privé situaties als zakelijke omgevingen. Om een klein kijkje in de keuken te geven lanceert Google 14 november de game Google Backstage op locatie in Amsterdam.

Google wil graag de aandacht blijven vestigen op privacy en uitleggen hoe zij omgaat met gegevens. Daarom willen ze met Google Backstage op speelse wijze aandacht vragen voor dit onderwerp.

 

Google Backstage the game

Bij Google Backstage mag je met 3 of 4 vrienden voor één dag (of eigenlijk maar een uurtje) jezelf voordoen als Google. In deze rol ga je fictieve Google gebruikers volgens in hun dagelijkse leven. In de rol van Google geef je deze gebruikers antwoorden op hun vragen in Google Zoeken, beveel je de leukste YouTube-video’s aan bij zoekresultaten en wijs je de snelste weg op Google Maps. Dit doe je middels een aantal spellen in verschillende kamers. Hoe beter je de gebruikers helpt, hoe hoger de score van je team! Ondertussen leer je hoe Google omgaat met de gegevens en waarvoor zij deze gegevens nog meer gebruiken.

De vijf teams die gedurende het spel de meeste punten hebben behaald kunnen verschillende Google producten winnen, zoals een Chromecast.

Google Backstage, Google Maps kamer

Speel Google Backstage gratis

Google Backstage zal vanaf 15 november toegankelijk zijn voor het publiek. Deelname is helemaal gratis, maar je dient je wel even in te schrijven. Inschrijven kan via de website van Google. Daarbij kun je met je team een vaste dag en tijdstip kiezen. Ben er wel snel bij want Google Backstage loopt t/m eind december 2017. Het spel vindt plaats in TQ, aan de Singel 542 in Amsterdam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *