Google Wifi, omdat je klaar bent met slechte wifi

Google Wifi overal in huis

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een Wifi netwerk in en rond het huis. Het bereik is echter in veel gevallen perfect in de woonkamer, maar op de tweede of zelfs eerste etage beduidend langzamer. En dan hebben we het nog niet over het bereik achter in de tuin. Een mesh-netwerk is voor veel gefrustreerde wifi-gebruikers de oplossing om in iedere hoek van het huis en daarbuiten een perfecte verbinding te creëren. Google Wifi is vanaf vandaag te koop om de ergernis van een slecht netwerk permanent te laten verdwijnen.

 

Eind 2016 is Google Wifi uitgebracht in de Verenigde Staten. Sindsdien is er menig positieve review geschreven en heeft Google haar mesh-netwerk geïntroduceerd in landen zoals Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Nu zijn wij aan de beurt.

Het idee achter de Google Wifi is gebaseerd op het opzetten van een mesh-netwerk middels meerdere routers. Samen zorgen zij er voor dat je een dekkend wifi-netwerk creëert zonder in te leveren op de signaalsterkte. Eén van de routers sluit je aan op je modem of mediabox zoals in de installatiehandleiding van je provider. De overige routers verdeel je strategisch door je huis. De enige aansluiting die zij vereisen is een elektriciteits-stekker. De units verbinden draadloos met elkaar en zorgen iedere voor zich een sterk signaal in de omgeving. Je smartphone of tablet schakelt vervolgens eenvoudig zonder verlies van signaal naar de dichtstbijzijnde router.

 

Installatie van Google Wifi

Google Wifi is te koop als single-unit, maar de kracht van een mesh-netwerk ontstaat pas bij de installatie van de 3-pack. De drie witte ronde ijshockey-pucks die identiek zijn aan elkaar. het maakt dus niet uit welke router je aansluit op de modem en welke je draadloos verbind. Samen creëren ze een bereik van ruim 400 meter. De installatie is verder bijzonder eenvoudig. Stekkers er in, app downloaden op je smartphone of tablet en de app doet de rest van de configuratie. De Google Wifi app is beschikbaar voor zowel Android als iOS apparaten. In deze app kun je ook de verdere instellingen van de router aanpassen. Bijvoorbeeld om specifieke apparaten meer bandbreedte toe te wijzen wanneer je gaat gamen of veel video streamt.  Het is ook mogelijk om de wifi juist te onderbreken (ideaal om kinderen in bed te krijgen). Het aanpassen van deze instellingen is  zeker niet noodzakelijk wanneer je je hier niet comfortabel bij voelt, maar de verleiding is groot om er mee te spelen. Zeker omdat de app sinds vandaag ook in het Nederlands is.

Zeker niet onbelangrijk is dat de Google Wifi ‘pucks’ een mooi ontwerp hebben meekregen. De kleine witte cilinders zijn eenvoudig in hoeken, op de kast of naast je bed te plaatsen zonder er direct commentaar op te krijgen van de gasten in je huis. Deze gasten kun je bovendien voorzien van een eigen gastennetwerk middels de app.

 

Waar koop je Google Wifi

Nou is het bereik van 400 meter wel erg ruim voor het gemiddelde Nederlandse huis. Google geeft zelf ook aan dat 2 stuks van de Google Wifi voldoende zijn voor een middel-groot woonhuis. Het Google Wifi 3-pack is vanaf nu verkrijgbaar met een adviesverkoopprijs van €359,-. Een prijs waar veel mensen tegenaan zullen hikken, maar wat een prikkie is om van de eeuwige Wifi-frustraties af te komen. Gelukkig zijn de units ook los te koop voor €139,- waardoor je zelf kunt kiezen hoeveel units je nou echt nodig hebt.  Zo is de Google Wifi snel de ideale Wifi-oplossing voor iedereen die niet gefascineerd is door allerlei netwerkinstellingen, maar gewoon een goede dekking wil hebben in het hele huis. Google Wifi is tegen adviesprijs onder andere verkrijgbaar bij:

Bol.com als single-pack en 3-pack

Coolblue als single-pack en 3-pack

Mediamarkt als single-pack en 3-pack

Goede alternatieven voor Google Wifi zijn bijvoorbeeld ASUS Lyra (€ 429,-), de TP-link Deco (€ 269,-) en Netgear Orbi (€ 359,-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *