Libratone voor Google Pixel 2

Libratone hoofdtelefoon on-ear in-ear made for google

Op 4 oktober heeft Google de Pixel 2 gelanceerd. Het nieuwe vlaggen schip van Google dat helaas niet direct op de Nederlandse markt gelanceerd zal worden. Direct na deze lancering heeft het Deense Libratone zijn nieuwe hoofdtelefoons aangekondigd. Libratone voor Google. Mede door de afwezigheid van een mini-jack aansluiting op de Google Pixel 2, zijn deze koptelefoons een waardevolle aanvulling. 

Libratone werd in 2009 één van de eerste audiobedrijven ter wereld die vond dat het uiterlijk van speakers ertoe doet. Libratone wil speakers uit de hoek van de kamer halen en in het middelpunt van de belangstelling plaatsen. Of de luisteraar nu thuis of onderweg is. Vanuit deze filosofie heeft Libratone voor Google op 4 oktober twee nieuwe hoofdtelefoons gelanceerd. Een In-Ear met USB C aansluiting en een draadloze On-Ear hoofdtelefoon. Beide dragen het logo ‘Made for Google’. Dat betekent dat Libratone de modellen speciaal voor de Google Pixel 2 heeft ontworpen en ze gecertificeerd zijn volgens Google’s standaarden.

De nieuwe Q Adapt hoofdtelefoons van Libratone zijn beide voorzien van adjustable noise cancelling. Waarom adjustable? Dat is vooral handig in verschillende omgevingen zoals in het vliegtuig of in het drukke verkeer van de stad. Hiermee kunnen de gebruikers het niveau van geluidsfiltering zelf instellen. Zo kunnen zij zelf bepalen in welke mate gestoord willen worden door hun directe omgeving tijdens het luisteren naar muziek.

Wat verder als eerste opvalt is dat de On-Ear koptelefoon automatisch een Bluetooth connectie maakt met de nieuwe Google Pixel 2 zodra de twee apparaten bij elkaar in de buurt zijn. Dit gebeurt dankzij de ‘fast pairing’-functie. De On-Ear valt ook vooral op door de gemakkelijk te bedienen interface voor de bediening. Dit betreft de bediening van noice cancelling, volume, de ‘hush’-functie bij telefoongesprekken en sensoren die de muziek pauzeren zodra de hoofdtelefoon wordt afgezet. Met de Bluetooth +1 functie kunnen gebruikers met twee aparte hoofdtelefoons naar de muziek van één apparaat luisteren. De accuduur van de Q Adapt On-Ear MfG bedraagt twintig uur. De oordopjes van de Q Adapt In-Ear krijgen stroom via de USB-C-aansluiting.

Verkrijgbaarheid

De Q Adapt In-Ear USB-C en On-Ear MfG zijn beschikbaar in de kleuren Cloudy White en Stormy Black en in Europa verkrijgbaar vanaf 1 november in de Google Store en bij geselecteerde verkooppunten. Ze kosten respectievelijk €149 voor de In-Ear en €249 voor de On-Ear MfG. Dat is opvallend, want dat maakt deze “Made for Google” varianten €30,- goedkoper dat de reguliere Q Adapt hoofdtelefoons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *