Oculus Go VR, zonder smartphone

Oculus Go met remote

Een miljard mensen bekend laten raken met VR, dat is de ambitie die Mark Zuckerberg als doel heeft neergezet voor de Oculus Go. Facebook, eigenaar van Oculus, de producent van de reeds bekende Oculus Rift VR headset heeft deze week de Oculus Go VR aangekondigd. Een alles-in-een Virtual Reality headset waarvoor je geen losse telefoon of computer nodig hebt.

 

Virtual Reality komt regelmatig in het nieuws. Een bril opzetten en je in een andere wereld wanen, wint aan populariteit. Zeker doordat de krachtige smartphones waar we tegenwoordig over beschikken middels een eenvoudige kartonnen houder kunnen worden omgebouwd naar een wanna-be VR-Headset. De echte Virtual Reality ervaring is echter vooral weggelegd voor professionals di e toegang hebben op krachtige hardware. De Oculus Go moet daar verandering in brengen. Met een aangekondigd prijskaartje van $199, en zonder extra benodigde hardware, moet de Go VR bereikbaar maken voor het grotere publiek. Of, en met welke prijs hij naar Europa komt is nog niet bekend.

De specs van de Oculus Go

De exacte specs van de Oculus Go heeft Facebook nog niet vrijgegeven, dus heel veel weten we nog niet over de exacte hardware die gebruikt is om de standalone-headset een goed VR ervaring mee te geven. Het LCD scherm dat zal worden gebruikt in de bril zal een resolutie hebben van 2560 x 1440 pixels. Bovendien zal dit LCD scherm een hoge refresh-rate van de belden hebben waardoor het beeldmateriaal vloeiender wordt afgespeeld. Ook de lenzen in de bril zijn verbeterd t.o.v. de reeds bekende Oculus Rift. Hierdoor zal je aanzienlijk minder overlast hebben van reflecterend licht. De Oculus Go zal verder voorzien van ingebouwde speakers in de hoofdband. Maar een 3,5mm jack aansluiting zal ook de mogelijkheid bieden om een eigen hoofdtelefoon te gebruiken. Met een goede Active Noise Cancelling hoofdtelefoon kun je jezelf zo volledig afsluiten van de ‘echte’ wereld.

Je krijgt ook een losse controller bij de Oculus Go. Deze is vergelijkbaar met de controller die je bij de Samsung Gear VR (powered by Oculus) krijgt. Op die manier is het voor developers makkelijk om nieuwe software te ontwikkelen voor beide systemen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een gebrek aan content.

Oculus Go in 2018

Met de prijs waarvoor de Oculus Go is voorgesteld is het met gemak de beste en makkelijkste manier om bekend te raken met Virtual Reality. Waar de duurdere Oculus Rift nog altijd afhankelijk is van een krachtige PC, is de Oculus Go een mooi Alles-in-een pakketje. Mocht je echter al een krachtige PC thuis hebben dan is de Oculus Rift een betere keuze om de volledige kracht van VR te ervaren. De Rift is al goedkoper geworden, maar met de lancering van de Oculus Go heeft Facebook ook die prijs verder verlaagd naar $399,- . In vergelijking met de Oculus Rift laat de Oculus Go je slecht ‘proeven’ van VR.

Voor het grote publiek, de consument, blijft echter de vraag hangen: Waarvoor is Virtual Reality nou echt een oplossing?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *