Onbeperkt boeken lezen op je iPhone: Inkcase

inkcase e-ink achterop iphone

Uren lang boeken lezen op je iPhone is niet ideaal. Of je ogen raken zo vermoeid dat je in slaap valt, of de batterij is leeg voordat je bij het hoogtepunt van het boek komt. Laat staan dat je in een zonnige omgeving wil lezen waarbij je scherm niet eens goed leesbaar is. De nieuwe Inkcase i7 van Oaxis heeft in ieder geval voor alle iPhone 6 en 7 (en 7 plus) gebruikers de ideale oplossing. Een E-ink scherm op je achterkant van je telefoon.

 

E-ink kennen we vooral van de e-readers en enkele smartwatches. Een ideale techniek die voornamelijk gebruikt wordt bij apparaten die lang met een batterij moeten kunnen doen. Een ander voordeel is dat een E-ink scherm ook bij veel lichtinval prettig blijft om te lezen.

 

De Inkcase i6 en i7 is een telefoonhoesje met een E-ink scherm op de achterzijde. Het hoesje is verbonden via Bluetooth. Op het E-ink scherm kun je alle berichten en zelfs foto’s  laten zien. Doordat dit extra scherm bijzonder weinig energie gebruikt kan het voor maanden aan blijven staan. Zo kun je ook zonder beperkingen je favoriete boek helemaal uit lezen.

 

Ook een hoesje

Door alle technolgie zou je bijna vergeten dat de Inkcase ook gewoon een degelijk telefoonhoesje is. Met de zogenaamde BubblePro technologie voorziet het hoesje namelijk perfect aan de val berscherming die je wenst te hebben om je iPhone. Het hoesje is bovendien waterdicht met een IP^& bescherming ( tot 1 meter diep)

 

Specs

Het E-ink scherm heeft een 480 x 800 px resolutie. Dit komt neer op 217 dpi wat lager is dan de resolutie van de iPhone maar ook lager dan de gemiddelde e-reader. Het is echter ruim voldoende om teksten en zelfs foto scherp af te beelden. De Inkcase heeft een eigen batterij zodat het geen energie van je telefoon nodig heeft. Ondanks dat hij slechts 460 mAh is zal hij dagen of zelfs weken meegaan. Het hoesje beschikt verder over een intern geheugen van 128mb.

 

Toen ik voor het eerst hoorde over Inkcase vond ik het een geniaal concept waar veel potentie in zit. Het enige wat me op dit moment nog tegenhoud is de prijs. Goed verkrijgbaar is het hoesje in Nederland nog niet. Maar via Amazon.de is hij wel eenvoudig te bestellen. De Inkcase i6 is te bestellen voor €99,-. De Inkcase i7 is te bestellen voor €117,-. Deze laatste heeft ook een aanzienlijk hogere beoordeling bij onze Duitse vrienden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *