OnePlus heeft de OnePlus 5T gepresenteerd

Oneplus 5T te koop

Oneplus is het merk dat enkele jaren geleden gestart is om internationaal de grote gevestigde merken uit te dagen met betaalbare smartphones. Iedereen kent de Apple, Samsung, Sony, Huawei en HTC telefoons. Aan de premium modellen van deze merken hangen vaak ook een premium prijzen. Dat mag ook voor de specificaties die deze telefoons meekrijgen, maar Oneplus doet het altijd voor minder. Wij presenteren u: De Oneplus 5T.

Oneplus is de afgelopen weken meerdere keren in het nieuws geweest vanwege beveiligingsproblemen die inmiddels zijn opgelost. Tijd voor positief nieuws: de lang verwachtte Oneplus 5T is gelanceerd. Een telefoon die de concurrentie moet aangaan met de iPhone 8 en Samsung S8, maar dan voor enkele honderden euro’s minder.

Oneplus 5T voorkant

De Oneplus 5T, een eerste kennismaking

De Oneplus 5T is de opvolger van de eerder dit jaar gelanceerde Oneplus 5. Waarom die letter T erachter? Samsung heeft de S-lijn, Oneplus bedacht S+1 = T. Een geintje van een goed geoliede nuchtere marketingmachine.

Het eerste dat opvalt aan de Oneplus 5T is het beeldscherm. Net als bij alle concurrenten volgt Oneplus de trend om de schermranden zo dun mogelijk te maken. Het scherm krijgt daardoor een 18:9 verhouden, zonder dat de telefoon zelf groter wordt. Daarnaast is ook de home-knop met vingerafdrukscanner verdwenen van de voorkant. Deze is tegenwoordig te vinden aan de achterzijde. Een compromis, zegt OnePlus, maar mogelijk omdat de nieuwe Oneplus tegenwoordig ook voorzien is van gezichtsherkenning om te ontgrendelen.

Ook qua design loopt Oneplus niet veel achter op de premium modellen van andere merken. De Oneplus 5T is voorzien van een aluminium behuizing. Een verademing na alle commotie rondom de glazen behuizing van de iPhone X.

Oneplus 5T
De kracht van de Oneplus 5T

De actieve community achter Oneplus is enorm en zeker een van de voordelen van dit merk. De Oneplus 5T is ontwikkeld met hulp van deze community. Alle feedback die de Oneplus 5 heeft gekregen zijn doorgevoerd als verbeteringen in de 5T. Zo heeft het display een hogere resolutie gekregen, is  het display vergroot naar de gewenste 18:9 verhouding, zijn de camera prestaties bij weinig licht verder verbeterd en heeft de telefoon ook een aantal nieuwe functies gekregen.

Verder is de Oneplus 5T wederom voorzien van de Qualcomm Snapdragon 835 processor. Een processor die we eerder al zagen in de Oneplus 5, maar ook bijvoorbeeld in de Samsung S8. Je mag zelf kiezen of je voldoende hebt aan 64gb opslag, of liever de telefoon voorziet van 128gb opslag. Daar hangt ook gelijk de keuze tussen 6gb of 8gb werkgeheugen aanvast. In beide gevallen zijn dat specificaties waar je trots op mag zijn en waar je moeiteloos de nieuwste games mee speelt. De batterij capaciteit van 3.300 mAh is prima, zoals we deze ook al zagen bij de Oneplus 5.

Oneplus 5T achterzijde
De OnePlus 5T in beeld

De OnePlus 5T is de eerste Oneplus met een 6-inch Full Optic AMOLED scherm. Door de hogere resolutie van dit scherm lijkt het net of je display als een sticker op de telefoon zit geplakt. Bijna onwerkelijk zo scherm en helder. De kleuren van het scherm kan je echter helemaal zelf kalibreren. Een unieke functie waarmee Oneplus veel concurrenten voor gaat. De gebruiker kan daarbij kiezen uit verschillende instellingen: standaard, sRGB, DCI-P3 en adaptief, op basis van de eigen voorkeur.

De camera van de OnePlus 5T kent ook enkele kleine maar essentiële verbeteringen op het vlak van prestaties bij weinig licht. Zo heeft de cameralens een lensopening van f/1.7  gekregen voor betere prestaties bij weinig licht. Zo wordt de scherpte verbeterd bij schemering en donker en zal er ook minder ruis ontstaan omdat de lens meer licht opneemt.

Oneplus 5T camera

OxygenOS op de Oneplus 5T

Oneplus installeert op al zijn telefoons OxygenOS. Dit is standaard Android met een minimale schil eroverheen om zo snel en overzichtelijk mogelijk te blijven. Oneplus wil daarbij zoveel mogelijk bij de stock-android blijven in tegenstelling tot veel concurrenten. Vreemd is echter dat de Oneplus 5T niet standaard is voorzien van Android Oreo. De Oneplus 5T wordt geleverd met Android 5T en de update naar Android 8.0 zal naar alle verwachtingen in december worden uitgerold. Duidelijk is dat Oneplus hierbij haastwerk heeft willen voorkomen en liever de update op een later moment uitrolt om problemen te voorkomen.

 

Prijs en beschikbaarheid in Europa

Vanaf dinsdag 21 november beginnen de verkopen in Europa. Zowel de 64GB als de 128GB variant komen dan beschikbaar voor respectievelijk €499,- en €559,-. Betrouwbaar bestellen kan uitsluitend via de website Oneplus.net. Ja Oneplus is een Chinees bedrijf, maar maak je geen zorgen over invoerrechten, douanecontroles en service verlening. Oneplus heeft inmiddels een wereldwijd netwerk dat alle (retour)verzendingen legaal en snel verwerkt. Levering in Nederland duurt gemiddeld zo’n 3-5 werkdagen, maar verwacht wel langere levertijden met dit populaire nieuwe model.

Eerst zien, dan kopen?  Op dinsdag 21 november zal er vanaf 17:00 in Amsterdam een pop-up store ontstaan om de OnePlus 5T te kopen bij ETQ-Amsterdam aan Singel 459.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *