Sennheiser HD 660 S gepresenteerd

Sennheiser HD-660-S

Sennheiser heeft deze week haar nieuwe over-ear hoofdtelefoon gepresenteerd, helemaal gericht op gepassioneerde audiofielen. De Sennheiser HD 660 S zoals het nieuwe model heet is de opvolger van de HD 650. Niet zo zeer een gadget met leuke gimmicks om het interessant te maken voor het grote publiek, maar vooral een hoofdtelefoon waarbij de audio kwaliteit centraal staat. 

 

De nieuwe HD 660 S heeft geen bluetooth verbinding of bediening via afstandsbediening. Deze is echt gebouwd voor de liefhebber. Sennheiser staat al bekend om haar toonaangevende technologie op gebied van audio. Deze techniek is in de HD 660S gecombineerd met een hele degelijke bouwkwaliteit. Ook voor het oog mag hij er zeker zijn met het nieuwe matzwarte en antraciete design dat hem een moderne en tijdloze uitstraling geven. Ook qua comfort is deze hoofdtelefoon een uitblinker door de ovale oorschelpen die de anatomie van je oren volgen. Deze sluiten goed aan door de vervangbare oorkussens.

 

Deze hoofdtelefoon komt echt tot zijn recht wanneer hij wordt verbonden aan een hoofdtelefoonversterker, maar hij kan ook gewoon op een mobiele audiospeler of een HiFi apparaat worden aangesloten. HIerdoor wordt de hoofdtelefoon aanzienlijk veelzijdiger dan zijn voorganger de 650 S. De hoofdtelefoon biedt meerdere aansluitmogelijkheden zoals een 6.35 mm stereo plug,  een gebalanceerde 4.4 mm Pentaconn stereo plug of via de adapters hiervoor naar 6.35 mm of  3.5 mm.

Maar het echte verschil zit hem in de binnenkant van deze hoofdtelefoon. Sennheiser heeft een compleet nieuwe transducer voor de HD 660 S ontwikkelend. Deze zou er voor moeten zorgen dat er minder vervorming ontstaat in het geluid en een natuurlijk en waarheidsgetrouw geluid wordt gegeven. De linker en de rechter speaker in de hoofdtelefoon worden met de hand uitgezocht zodat ze beide een identiek geluid afgeven.

 

 

De HD 660 S is per direct beschikbaar voor € 499,- via de website van Sennheiser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *