Somnox slaap robot heeft zijn doel bereikt.

Ongeveer 30% van ons leven spenderen we aan slapen. Daarbij speelt slapen een cruciale rol bij onze gezondheid, humeur, veiligheid en het algemene geluksgevoel. Het in slaap komen is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. 1 op de 5 Nederlanders heeft hier zelfs dagelijks problemen mee. Val jij in deze groep, dan heb ik goed nieuws voor je. De Somnox slaap robot heeft op Kickstarter zijn doel bereikt en is dus weer een stapje dichterbij een werkende oplossing.

Slaappillen zijn niet meer nodig. Somnox is de eerste slaap robot in de wereld. Hij zorgt er voor dat je makkelijker in slaap valt, in slaap blijft en energieker wakker wordt. Knuffel de slaap robot lekker in bed en hij zorgt door middel van gesimuleerde ademhaling, geluidseffecten, licht en een hoog aaibaarheidsniveau dat je zult slapen als een roos.

 

Hulpmiddel bij in slaap vallen

Heb je moeite met in slaap komen dan zorgt de Somnox ervoor dat hij jou ademhaling gaat simuleren. Door het voelen van deze simulatie zal de slaaprobot proberen jouw ademhaling te reguleren, waardoor je makkelijker in slaap valt. Ben jij echter iemand die beter in slaap valt met wat muziek of een goed boek, ook daaraan is gedacht. Zo speelt de Somnox ook muziek of luisterboeken af.

Somnox app interface

 

Somnox instellen

De slaap robot van Somnox bedien je eenvoudig met een app op je smartphone. Deze verbind je via Bluetooth. De app is beschikbaar voor zowel iOS en Android. In deze app kun je alles instellen zoals de voorkeuren van de ademhaling simulatie of welke muziek je wil afspelen. Ook kun je in de app de wekker instellen. De Somnox kan je dan ’s ochtends netjes wakker maken met steeds feller wordend licht of Rammstein muziek (of jouw eigen favoriete muziek).

Somnox Auping team

 

De Somnox is een creatie van 4 oud-studenten van de TU delft in samenwerking met Auping. Ze zijn inmiddels 2 jaar bezig met de ontwikkeling. Zeker de betrokkenheid van een betrouwbare partij als Auping (die ook betrokken zullen zijn bij de productie) zorgt voor meer vertrouwen in een succesvolle afloop van deze crowdfunding. Ze zijn bovendien de slaap robot nog altijd druk aan het doorontwikkelen. Zo kunnen ze extra functionaliteiten eenvoudig achteraf toevoegen via de app.

 

Deze pindavormige knuffelrobot heeft op Kickstarter zijn doel van €100.000 inmiddels bereikt. Maar uiteraard kun je hem nog altijd bestellen. Voor een prijs van €449,- kun je hem alvast bestellen. Dit is €160,- goedkoper dan de uiteindelijke retailprijs. De verwachting is dat je de robot vanaf de periode juli-september 2018 in ontvangst kan nemen en eindelijk lekker kan slapen. Voor meer informatie check: ​https://www.somnox.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *