Speelgoed van het jaar? Star Wars in Augmented Reality

Either you’ll love it, or you hate it. De Star Wars: Jedi Challenges is eerder dit jaar al aangekondigd, maar is vanaf nu verkrijgbaar. Als jij een Star Wars fan bent en als kind al met een stok over straat liep met de verbeelding van een lightsaber, krijg je nu de mogelijkheid om deel uit te maken van het verhaal via Augmented Reality.

 

Lenovo en Disney hebben de handen ineen geslagen bij de ontwikkeling van de Star Wars: Jedi Challenges. Daarbij wordt de hardware ontwikkeld door Lenovo en de content wordt aangeleverd door Disney. De basis van de set bestaat uit de Lenovo Mirage Augmented Reality bril waar je eenvoudig je smartphone in schuift als scherm. Samen met de Lightsaber controller en Tracking Beacon heb je toegang tot verschillende games en ervaringen die tot stand komen door middel van Augmented Reality. Zo wordt je helemaal in het verhaal gezogen.

 

Hoe wordt je een Jedi

Om Star Wars: Jedi Challenges te ervaren moet je eerst de gelijknamige app installeren op de Android of iOS smartphone. Vervolgens schuif je deze in de Lenovo Augmented Reality bril.

Zodra je de app start maak je kennis met een nieuw Star Wars personage: de Archivist. Hij zal je bekend maken met “the Force” en alles wat je moet weten om een volwaardige Jedi te worden. Door middel van verschillende lessen en uitdagingen onderga je stapsgewijs de Jedi-training. Deze uitdagingen bestaan uit:

  • Lightsaber gevechten waarbij je getraind wordt door te vechten met de schurken van de Dak-side zoals Kylo Ren en Darth Vader
  • Startegische gevechten waarbij je hele legers van de Rebel Alliance aanstuurt tegen het machtige Empire. Zo kan het gevecht zich afspelen door je hele woonkamer.
  • Het bordspel Holoschaken dat ook in de films terug te zien is. Hierbij beweeg je holografische schaakstukken over het bord die vervolgens met elkaar het gevecht aangaan voor de overwinning.
Star Wars Jedi Challenges gameplay

 

De lightsaber steelt de show

Star Wars: Jedi Challenges bestaat uit de AR headset, een replica van de lightsaber en tracking beacon. En ondanks dat de Lenovo Mirage Headset de basis vormt van deze set, is het juist de zeer gedetailleerde replica lightsaber die de show steelt. Als kind heb je wellicht een plastic variant gehad die kon uitschuiven, maar deze lightsaber is eigenlijk wat je wilde hebben. Hij ligt lekker in de hand, heeft een goed gewicht en is goed gemodelleerd naar de lightsaber van Daisy Ridley’s Rey in The Force Awakens. Het spelmenu en het spel bestuur je eenvoudig met de 2 knoppen in het handvat. Het enige dat ontbreekt is een zwaardblad. Ter vervanging zit er een kleine blauwe uitstulping aan het einde van de lightsaber die tot leven komt zodra je de AR-bril opzet.

 

De sensoren in de Lenovo Mirage bril zien aan de hand van deze blauwe uitstulping waar het zwaard zich in de ruimte bevindt. In het handvat zit ook een sensor die de bewegingen met het zwaard vertaalt naar een realistisch gevecht. De meegeleverde Tracking Beacon plaats je vervolgens op de grond. Hiermee kan de AR-bril ook bepalen waar jij je in de kamer bevindt zodat het beeld meebeweegt zodra je gaat lopen.

Star Wars Jedy Challenges kit

Kostbaar maar o zo leuk

Het is goed dat Lenovo en Disney de Jedi Challenge in de winkels hebben gelegd net voor de feestdagen.  Het is namelijk een geweldig leuke ervaring voor jong en oud. Het ideale kerstcadeau voor de Star Wars fan. Het is echter geen goedkoop stuk speelgoed (want dat is het). De app is gratis te downloaden in de iOS en Google Play stores. Mediamarkt en Coolblue bieden de hardware inmiddels aan voor €299,-. En ik moet eerlijk bekennen dat toen ik 12 jaar oud was een moord voor zou doen voor dit speelgoed.

 

https://youtu.be/e__9IUpdj8Q

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *