Tamagotchi, jeugdsentiment in een nieuw jasje

My Tamagotchi Forever

Ben jij in de jaren 80 geboren of daarvoor? Dan is de kans heel groot dat je het Tamagotchi tijdperk heel bewust hebt meegemaakt. Het is inmiddels alweer 20 jaar geleden dat het plastic huisdiertje met 3 knoppen een ware rage was. Massaal probeerden we deze beestjes in leven te houden, maar alleen de meest fanatieke spelers konden de grafsteen in je beeldscherm voorkomen.  Vanaf volgend jaar kun je deze tijden herleven en kun je de virtuele beestjes op je smartphone verzorgen.

De ontwikkelaar van de originele Tamagotchi, Bandai Namco, heeft  My Tamagotchi Forever aangekondigd. Daar mogen we als Nederlanders ook trots op zijn want het spel wordt grotendeels hier in Nederland ontwikkeld door het Haagse Paladain Studios. Het spel moet gaan verschijnen in 2018 en zal beschikbaar zijn in zowel Android als iOS. Een exacte datum is helaas nog niet bekend, maar houd vooral de website van Bandai in de gaten voor meer nieuws.

 

Gratis Augmented Reality game

My Tamagotchi Forever speelt zich af in de stad Tamatown. Hier leven alle Tamagotchi-personages gezellig bij elkaar. Zo kun je andere spelers ontmoeten en verschillende minigames spelen. Het spel doet ontzettend denken aan Pokemon Go, maar dan met de oude trucjes die we gewend waren uit de 2D versie. Zo kun je hele dagen bezig zijn met het verzamelen van voorwerpen, eten geven, nieuwe beestjes verzamelen en vooral veel poep opruimen.

Tamagotchi poep

 

Visueel is er veel verandert in 20 jaar tijd. De beestjes zelf zijn een stuk leuker geworden. Die paar pixels van vroeger zijn omgebouwd naar smaakmakende animaties. Daarbij zal waarschijnlijk gebruik gemaakt gaan worden van Augmented Reality. Een techniek die we eerder bij Pokemon Go tegenkwamen. Dit is echter nog niet officieel bevestigd, maar is al wel te zien in de officiële trailer. Wat al wel bekend is gemaakt, is het feit dat het spel volledig gratis te spelen is. Met kleine in-game aankopen hoopt de ontwikkelaar geld te verdienen. Zo krijg jij de mogelijkheid om de ontwikkeling van je kleine digitale huisdier te versnellen. Maar zo Nederlands als we zijn: betalen is niet nodig, en alles dat gratis is moet je nemen/ spelen!

 

Tamagotchi wedstrijd

Om nu alvast zoveel mogelijk nieuwsbrief inschrijvingen te werven is er een wedstrijd gestart op de website van My Tamagitchi Forever. Hierbij kun je jezelf inschrijven en maak je gelijk kans dat jij de inspiratie wordt voor één van de nieuwe Tamagotchi karakters.

Of deze nieuwe Tamagotchi game vol lieve knuffelige beestjes net zo’n grote hype wordt als de eerste versie 20 jaar geleden is nog te bezien. Er is nu eenmaal veel meer concurrentie op snel ontwikkelende smartphone app-markt. Maar als we de trailer mogen geloven kun je zeker enkele uurtjes plezier hebben aan deze nieuwe versie. Een succes zal het waarschijnlijk wel worden. Zeker aangezien de 4-jarige kleuter tegenwoordig met een smartphone rondloopt, is de doelgroep in ieder geval onveranderd groot. Nu maar hopen dat mijn dochters het ook gaan downloaden, dan heeft papa een goed excuus om zich na hun bedtijd even weer kind te voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *