Stijlvol compacte subwoofer: Tivoli Model Sub

Tivoli Audio, vooral bekend van de hout-afgewerkte vierkante (DAP-) radio’s heeft afgelopen jaar de eerste stap gezet richting draadloze hi-fi en multiroom audio systemen. De ART collectie bestond toen uitsluitend uit mooi behuisde draadloze speakers in ronde of vierkante vorm. De speakers kunnen eenvoudig via Bluetooth en Wifi met elkaar, een audio installatie en met de DAP Radio gekoppeld worden. Echte slagkracht ontbrak echter, maar dat is nu stijlvol opgelost met de eerste echte compacte sub-woofer: de Tivoli Model Sub.

 

Stijlvolle compacte subwoofer

De Tivoli Model Sub valt vooral op door zijn unieke, slanke en vooral stijlvolle design. Eindelijk een subwoofer die je niet zo ver mogelijk in de hoek stopt, of als bijzettafel gebruikt. Het gebruik van luxe stof voor de speakerkap en de houtfineer afwerking zorgen er voor dat hij gezien mag worden. De houtfineer is bovendien te kiezen in 3 kleuren (Walnut/Grey, Black Ash/Black en White/Grey) zodat je de subwoofer verder kunt afstemmen op je interieur.
De krachtige bas die dit kleine kastje afgeeft wordt gecreëerd door een actieve speaker te combineren met twee passieve drivers. De ingebouwde crossover zorgt er voor dat de juiste lage frequenties worden gefilterd voor een gebalanceerd en helder geluid.

Tivoli Model Sub in de boekenkast

Tivoli Audio App 2.0

Met de Tivoli Audio-app kan de Model Sub in een netwerk worden gehangen met andere speakers uit de Tivoli ART-collectie. Zo creëer je een draadloze 2.1 set of kun je uit breiden naar een multiroom audio installatie. Maak je geen gebruik van andere Tivoli speakers dan is de Model Sub ook een mooie aanwinst en sluit je deze eenvoudig aan via de analoge poort op elke versterker.

Aansluitingen en bedieningspaneel Tivoli Model Sub
Tivoli heeft bij de lancering van de Model Sub ook gelijk de gelegenheid genomen om de bijbehorende app te verbeteren. Deze werd eerder fel bekritiseerd in de app-stores van zowel Google als Apple. Je hebt deze app nodig om je speaker in te stellen als je wifi of meerdere Tivoli speakers wilt gebruiken. De app houdt ook ART-collectie up to date met periodieke firmware updates. Bovendien zou de app overweg moeten kunnen met een aantal streamingdiensten waaronder Spotify, Deezer en Tidal. Juist deze functionaliteit haperde regelmatig in eerdere versies van de app. We hopen dat versie 2.0 hier een aanzienlijke verbetering in krijgt. Op het moment van dit schrijven is de 2.0 app echter nog niet beschikbaar in de Google Play Store. In de Apple Store is hij al wel te downloaden.

Waar koop je Tivoli

De Tivoli Model Sub is een echte subwoofer voor designliefhebbers. Een aanwinst voor iedere audio installatie, ook als deze niet bestaat uit uitsluitend Tivoli speakers. De Model Sub is het makkelijkst verkrijgbaar via de eigen store van Tivoli. Voor €379,- een subwoofer die laat zien dat een subwoofer ook stijlvol kan zijn.

3 kleuren en stijlen Tivoli Audio Sub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *