Een video bril voor echte liefhebbers: The Moon

VR brillen, of ze nu van karton of technologische hoogstandjes zijn, vinden langzaam hun plekje in het dagelijkse leven. Maar wat nu als je gewoon zin hebt om een leuke film te kijken in plaats van de 3D computer animaties? Daarvoor heeft Royole The Moon ontwikkeld. Een indrukwekkend video bril met een prijskaartje.

Voor de film en game liefhebber is dit de ultieme gadget. Een opvouwbaar mobiele theater dat zowel 2D als 3D beelden haarscherp afspeelt. Of de film nu via je mobiele telefoon, tablet, PC, tv-box, interne opslag of externe harddrive komt, alles kun je streamen naar dit mobiele theater. Volledig afgesloten van de wereld vanwege de Noise Cancellation in de hoofdtelefoon kun je heerlijk asociaal genieten van je favoriete film (of game).

Royole the moon video bril

 

Royole the Moon, hoofdtelefoon en videobril in één

Het beeld van The Moon wordt gecreëerd door 2 AMOLED schermen, elk een HD resolutie van 1980 x 1080 pixels, voor ieder oog één. Samen imiteren zij een curved scherm met een diameter van ruim 20 meter, indrukwekkend!

The Moon heeft een externe batterij van 6000mAh (deze kun je zien in de onderstaande afbeelding). Dat staat gelijk aan ongeveer 5 uur aan films. Voldoende om vierkante ogen van te krijgen door een paar films te verteren. Daarna heeft hij een nette 2 uur nodig om weer volledig op te laden.

Royole the moon mobiele bioscoop

Dit externe kastje is ook direct de bron van al je beeldmateriaal. Deze is niet alleen voorzien van een 32 GB harde schijf (helaas niet uitbreidbaar), maar ook van een Micro-HDMI aansluiting, Wifi , Bluetooth en Micro-USB aansluiting. Zo kun je The Moon eenvoudig aansluiten op PC of Smartphone en kun je de beste video’s van populaire diensten zoals Netflix en Youtube benaderen. Youtube staat al geinstalleerd op de bril, andere diensten kun je met behulp van een PC eenvoudig installeren. De HDMI aansluiting zorgt er tevens voor dat je de video bril kunt aansluiten op een game console. Zo kun je alle Playstation of X-Box games spelen en er volledig in op gaan.

 

Comfortabele mobiele bioscoop

De uitdaging bij een videobril zit hem altijd in het comfort. Een hoofdtelefoon zet je eenvoudig op, maar zodra hij moet aansluiten op je oren en ogen tegelijk is het apparaat snel onhandig en zwaar. The Moon heeft dit goed voor elkaar. Ja de bril is nog altijd behoorlijk zwaar aan de voorkant die rust op je neus. Maar doordat hij comfortabel maar strak aansluit bij de oren wordt de last op je neus zo veel mogelijk beperkt.

Je bedient The Moon met een touchpad aan de zijkant van de hoofdtelefoon. Beweeg je vingers over de oorschelp om door de menu’s te bladeren en met twee keer tikken ga je een menu terug. Het volume bedien je door de buitenste ring van de hoofdtelefoon te draaien. Dit is zeker prettig bij het bedienen van je video. Voor het typen van tekst zoals zoekopdrachten of je wifi-code is het minder prettig.

Royole the Moon film in het vliegtuig

 

Een indrukwekkende video bril met een prijskaartje

The Moon is een fantastisch apparaat, maar niet erg sociaal doordat je jezelf volledig afsluit van je omgeving. Voor alleenwonenden die helemaal op willen gaan in een video of game is dit een echte musthave, evenals videoverslaafden die veel moeten reizen met bijvoorbeeld het vliegtuig (waarbij Noise Cancellation zeker tot zijn recht komt). Maar met een verkoopprijs van € 899,95 bij Amazon en Royole.com zal deze doelgroep betrekkelijk klein worden. Uniek is hij in beeld en geluidskwaliteit, maar ik verwacht dat het een kwestie van tijd is voordat VR-brillen de functionaliteit overnemen. Zodra dat gebeurt sluit ik mezelf met veel plezier volledig af van de buitenwereld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *